In het oude China werd rond  500 v Chr. gingerbeerplant (GBP) gebruikt als medicijn en ook als smaakmaker voor in de voeding.

In de westerse wereld gebruikte men gember om drank een smaakje te geven. Tijdens het Victoriaanse tijdperk gebruikte men gember om alcoholische dranken te brouwen, ginger beer genoemd.

Tijdens de 18e eeuw brouwde men ginger beer in Yorkshire in Engeland en het werd populair in heel Engeland, Ierland, Verenigde Staten en Canada. Er was een piek in de 20ste eeuw. Gebrouwen gingerbeer werd meegebracht door het Britse leger van de Ionische eilanden in de 19de eeuw. Dit wordt nog steeds gebrouwen in Corfu en is bekend onder de naam ‘tsitsibira’. Heden wordt de GBP gemaakt als een frisdrank: ‘ginger ale’ en dit is een heel populaire drank over de hele wereld. Gingerbeerplant is eigenlijk geen plant zoals de naam doet vermoeden maar het zijn korrels die ‘Saccharonyces Florentinus’ en ‘Lactobacillus Hilgardii’ bevatten.

De GBP werd voor het eerst beschreven door Harry Marshall Ward in 1892 en had die ontvangen in 1887. GBP is alleen verkrijgbaar in Engeland of Amerika.

Het is vooral door de toevoeging van gember wat GBP zo gezond maakt.

Eigenschappen van gember:

·         Rijk aan vit.B, c,bètacaroteen,kalium,calcium,magnesium,koper,selenium   en fosfor.

·         Ontstekingsremmend,ontsmet de longen en luchtwegen,stilt de hoest,koortswerend.

·         Bij maagklachten,misselijkheid,reisziekte,ochtendmisselijkheid bij zwangerschappen.

·         Beschermt tegen kanker,verhinderen het ontstaan van   uiteenlopende     tumoren   en remt hun groei af.

·         Verlicht de pijn bij gewrichtsreuma,artritis